Sve što trebate znati o plinskom vrtnom roštilju
Roštiljajte brzo i bez dima uz Campingaz plinske vrtne roštilje . Ako ih još ne poznajete, rado ćemo vam objasniti kako funkcioniraju, koji pribor se isplati kupiti ili kako pravilno očistiti roštilj. Pečenje spekáčke na vatri ili roštiljanje na drveni ugljen još uvijek je prilično popularno, ali svatko tko ima iskustva s plinskim roštiljem ne bi ga mijenjao .
Kako rade plinski roštilji?
Glavni element plinskog roštilja su plamenici . Za grijanje koriste plin iz PB boca (patrone). Na roštilj ga pričvršćujete pomoću seta za spajanje kojeg dobivate od nas na poklon uz kupnju. Provjeravate jesu li boca i spojevi dobro zategnuti, okrenete gumb, pritisnete automatski piezo upaljač i voila – roštilj je spreman! Pustite da se malo zagrije sa zatvorenim poklopcem i roštilj može početi. Na sličnom principu rade prijenosni roštilji . Stolni plinski plancha roštilji, koji imaju jednu ravnu rešetku, vrijedni su pažnje. Ova vrsta roštiljanja dolazi s Mediterana - idealna je za jela koja ne zahtijevaju dugo pripremanje (primjerice riba).
Pribor za Campingaz vrtne roštilje
Ne možete bez plinskog uloška spomenutog u prethodnom odjeljku. Ostali praktični pomagači za održavanje ili pripremu originalnih jela dobro će vam doći za rad na roštilju.
SAVJET: Pribor za roštilje možete jednostavno naručiti direktno na detalju odabranog roštilja.
- Alati i posebne rešetke: obično kuhinjsko posuđe ne funkcionira baš najbolje na roštilju. Kvalitetni alati za roštiljanje otporni na visoke temperature dobro će poslužiti. Neki sastojci su bolje pripremljeni s posebnim rešetkama. Za jednostavno pečenje peradi na žaru svakako ćete koristiti rešetku za ribu ili iglu s vrhovima.
- Pribor za roštilj Culinary Modular: modularni sustav omogućuje pripremu i manje uobičajenih jela na jednom roštilju jednostavnom promjenom nastavka. Prenesite se u sunčanu Italiju s keramičkim kamenom za pizzu, na Mediteran s velikim loncem za paellu ili u Aziju s wok-om. Rotisserie set s rotirajućim motorom omogućuje pečenje piletine bez stalnog nadzora.
- Čišćenje i pakiranje : iako nije jedna od najpopularnijih aktivnosti, roštilj je potrebno očistiti. Idealno nakon svakog roštilja. Ne brinite, uz prave alate i pripreme bit će vam lako. Četka s mjedenim vlaknima i strugačem uklanja svu zagorenu prljavštinu. Ako neki ipak ne žele sići, nakon što pošpricate sprejom za čišćenje roštilja, možete ih se riješiti jednom ili dva puta. Tijekom sezone pokrijte roštilj zaštitnom folijom kako se ne bi zaprašio i smočio. Poklopac također dobro dođe kod spremanja roštilja za zimu.
Roštiljajte tijekom cijele godine od proljeća do zime
U Češkoj ljeti uglavnom roštiljamo. Teško možemo zamisliti večeri bez dobrota s roštilja . Ali ako niste probali roštiljati zimi, propuštate nešto. Ljeti je uloga kuhara na roštilju više kazna zbog vrućine, zimi je puno više interesa za tu poziciju. Možete si odvojiti vrijeme za pripremu hrane, a roštilj će vas savršeno zagrijati. Skuhate li dobru variocu ili topli čaj s rumom, sigurno ćete prepoznati da zimsko roštiljanje ima nešto u tome .
Otkrijte sve prednosti plinskih roštilja
- Kada imate spremnu plinsku bocu, dijeli vas samo nekoliko minuta od stavljanja bifteka na vrući roštilj - roštilj je brzo gotov (a plin vas košta manje od drva),
- prilikom pečenja na plin ne stvara se dim, što će znati cijeniti sudionici roštiljanja i vaši susjedi,
- nema više traženja drva i ugljena u zadnji čas , samo imajte zalihe plinskih patrona kod kuće,
- zahvaljujući regulaciji temperature pomoću kotačića, postići ćete savršene rezultate - odrezak će biti pečen po vašoj želji ,
- masnoća iz hrane ne kaplje u vatru pa se ne stvaraju štetne tvari i pečenje na roštilju je zdravije,
- većinu dijelova Campingaz roštilja možete prati u perilici posuđa,
- možete dobiti brojne dodatke za plinski roštilj : tavu za wok, kamen za pizzu, lonac od lijevanog željeza, itd. i zahvaljujući tome možete stvoriti širok meni koji će iznenaditi vaše goste svaki put.